Hoe komt mijn tuin het najaar door?

Hoe komt mijn tuin het najaar door?
De zomer zit er helaas weer op en we zijn ons langzaam aan het klaar maken voor het najaar. In deze rare tijden hebben de meeste mensen helaas veel thuis gezeten, maar elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Het weer was de afgelopen tijd heerlijk en je hebt daardoor in ieder geval wel optimaal van je tuin kunnen genieten. Je wilt dat je tuinmeubelen ook volgend seizoen weer kunnen shinen in je prachtige tuin, maar hoe komt je tuin het najaar door?

Bescherming tuinmeubelen

Voor vrijwel alle tuinmeubelen geldt, dat ze het beste beschermd worden wanneer je er een beschermhoes omheen doet. Enkele tuinmeubelen zouden in principe zonder hoes, van zichzelf al goed beschermt zijn, maar voor de zekerheid raden wij aan een hoes om je tuinset te doen in het najaar en bij het langdurige niet gebruiken van je meubelen. Zo ben je er 100% zeker van dat je tuinmeubel volgend seizoen weer van de partij is! Meet je tuinmeubelen op en koop vervolgens een hoes met een marge van tussen de 5 en 20 centimeter. Koop hem dus altijd ietsje groter, zodat de hoes goed om de meubelen past. Bij hele grote loungesets zou je een maximale marge van 30 centimeter kunnen aanhouden, als er geen andere opties meer zijn. Let wel op dat je de beschermhoes niet te groot koopt, anders werkt hij niet.
Omdat sommige mensen de beschermhoes verkeerd gebruiken en daardoor de functie van de hoes verloren gaat, hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:
  • - Zorg dat het water eraf kan lopen.
  • - Beschermhoes niet plat op een tafel of ander tuinmeubelen laten liggen.
  • - Zorg voor goede ventilatie onder de beschermhoes.
  • - Condens kan opgesloten raken onder je beschermhoes bij slechte ventilatie.
  • - Geen natte kussens of natte tuinmeubelen weken lang afdekken met een beschermhoes.
  • - Geen te grote beschermhoes gebruiken.
  • - Zorg dat je geen waterzakken hebt in je beschermhoes.
Beschermhoezen

Onderhoud in het najaar

Het is belangrijk je tuinmeubelen goed te onderhouden. Je hoeft niet elke week je tuinmeubelen uitgebreid schoon te maken, als je maar niet vergeet het af en toe te doen. Het wordt bij vrijwel alle materialen aangeraden om deze 2 keer per jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. 1 keer in het voorjaar en 1 keer in het najaar. Deze schoonmaak is niet alleen om je meubelen helemaal te reinigen, maar ook zodat ze weer extra beschermd zijn. Het onderhoud wordt gedaan met speciale middelen die op onze website te verkrijgen zijn! Verder kan je tussendoor gewoon een simpel doekje met water zeep over je tuinmeubelen halen.

Toch een sfeervolle tuin?

Dat de dagen weer minder warm worden en hoezen weer om de tuinmeubelen gaan betekent niet dat je tuin niet meer sfeervol kan zijn! Zo is een terrasverwarmer een goede optie voor het najaar, zodat je ook in de koude winterdagen gewoon lekker warm in de tuin kan zitten! Hoe groter de terrasverwarmer is, des te groter de oppervlakte van je tuin verwarmt wordt. Vuurtafels, heaters, tuinhaarden, vuurkorven en zo kan ik nog wel even doorgaan, genoeg keuze dus!
Staande gas heater
Wat ook een leuke sfeer aan je tuin geeft is tuinverlichting. Wandlampen, sokkellampen, lantaarnpalen met mooie designs, die ervoor zorgen dat je tuin er niet zo somber bij staat in het najaar. Een van de leuke opties uit de collectie tuinverlichting, is de garden impressions moodlights! Hij heeft verschillende kleuren waarop die ingesteld kan worden en sommige hebben nog een speaker erbij inbegrepen. Een leuke tip is dat je met de garden impression moodlight hele leuke dingen kunt knutselen, voor halloween bijvoorbeeld!
En een oude klassieker, wat nog steeds veel gedaan wordt en elke jaar leuk blijft, is om de kerstlampjes uit de kast te trekken en die in je tuin op te hangen. Zo heb je gegarandeerd sfeervolle, gezellige avonden en heb je elke dag een kerstgevoel!

VERGELIJKBARE BLOGS