Doorgaan naar tekst
Gratis verzending*     Snelle levering    Altijd scherp geprijsd 

Handig tips voor statische tuinmeubelen

Handig tips voor statische tuinmeubelen

Wil je je net lekker installeren op je tuinstoel of loungeset, krijg je een schok via je statische tuinmeubelen. Dit is ontzettend storend en die schokjes voelen helemaal niet prettig aan. En dat terwijl je juist een tuinset hebt gekocht om lekker buiten van te genieten. Het zou dan ook jammer zijn als je niet elke dag heerlijk zou kunnen loungen of barbecueën in je tuin. Wij delen een aantal tips als je last hebt van statische tuinmeubelen ,waarmee je elektrische schokjes kunt voorkomen. Zo kun je volop genieten van je tuinmeubelen zonder statische reacties.

Hoe ontstaat statische elektriciteit bij tuinmeubelen?

Statische elektriciteit bij tuinmeubelen kan ontstaan door wrijving van materialen van kleding met stoelbekleding van je tuinmeubel. Kledingstukken en tuinmeubelen bevatten vaak deeltjes kunststof en kunnen door wrijving een statische reactie opwekken. Daarbij speelt ook de luchtvochtigheid een rol: hoe droger de lucht is, hoe feller de statische reacties worden. Je merkt dit ook aan je haren, deze zijn ook statischer bij droge lucht. Dit komt omdat er minder vocht in de lucht is waardoor er sneller wrijving ontstaat. Daarbij speelt een droge huid ook een rol. Mensen met een droge huid hebben sneller last van een elektrische schokjes.

Wat kan je doen wanneer je tuinmeubels statisch zijn

Wat kan helpen is om op te letten welke kleding je draagt. Het ene materiaal is nu eenmaal statischer dan het andere. Katoen en linnen zijn bijvoorbeeld veel minder gevoelig voor statische reacties dan synthetische materialen. En wat ook heel effectief werkt, is om regelmatig een wasverzachter bij je wasgoed te gebruiken. Ook kun je kledingstukken of de bekleding van je tuinmeubelen inspuiten met een antistatische spray. Vocht is ook een ideaal middel tegen statische tuinmeubelen. Maak je kleding of tuinmeubelen vochtig met een plantenspuit, dit werkt eveneens antistatisch en is ook nog eens lekker verkoelend op een warme zomerdag. 

Tips en tricks om elektrische schokjes te voorkomen

Wij hebben alle tips nog eens handig voor je op een rijtje gezet, zodat je elektrische schokjes kunt voorkomen. Hierdoor worden je tuinmeubelen minder statisch en kun je zonder problemen genieten van je tuinmeubelen. De tips zijn eenvoudig toe te passen met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes en zijn heel effectief.

  • Maak je tuinmeubelen regelmatig vochtig met een plantenspuit; dit werkt neutraliserend zodat je geen statische schok ervaart. 
  • Je kunt ook je haar of kleding vochtig maken; dit heeft dezelfde werking en is ook nog eens lekker fris op warme zomerdagen.
  • Doe een scheutje azijn bij je wasgoed of gebruik een wasverzachter.  
  • Smeer je in met zonnecrème dit hydrateert en voorkomt statische reactie. Daarbij bescherm je jouw huid meteen goed tegen de zon. 
  • Draag schoenen of slippers met een leren zool in plaats van zolen van rubber; ook dit werkt neutraliserend.

Als je een van bovenstaande tips toepast dan heb je al veel minder last van statische tuinmeubelen. De tips zijn makkelijk toe te passen en zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van je tuinmeubelen. Wil je jouw tuinset uitbreiden met leuke accessoires? Of ben je op zoek naar een comfortabele loungebank? Bekijk dan hier onze voordelige aanbiedingen en profiteer van aantrekkelijke kortingen.

VERGELIJKBARE BLOGS