Doorgaan naar tekst

Moet je een tuinmeubel beschermhoes ook schoonmaken?

Moet je een tuinmeubel beschermhoes ook schoonmaken?

We hebben een heerlijke zomer gehad, waarin je optimaal van de zon en je tuinmeubelen hebt kunnen genieten tot in de late uurtjes. We moeten weer plaats maken voor de koude, regenachtige dagen van het najaar, maar natuurlijk niet zonder een beschermhoes. Zorg ervoor dat je tuinmeubelen goed de dagen doorkomen en dat je nog heel wat seizoenen van je tuinmeubelen kunt genieten!

Hoe weet ik of mijn beschermhoes om mijn tuinmeubelen past?

Om te beginnen moet je de afmetingen van de tuinmeubelen weten, waar je de beschermhoes omheen gaat doen. Vervolgens moet je een marge hanteren van tussen de 5 tot 20 centimeter. Bij hele grote beschermhoezen kan je een maximale marge hanteren van 30 centimeter, als er verder echt geen andere optie meer is. Koop nooit een hoes die te klein is, die past vanzelfsprekend niet en krijg je dus niet om je tuinmeubelen heen.

Moet je je beschermhoes ook schoonmaken?

Je kan je beschermhoes schoonmaken, dit kan best wel eenvoudig. Er zijn 2 mogelijkheden om je hoes weer als nieuw te krijgen. De eerste mogelijkheid is om een groen door algen aangeslagen beschermhoes, door middel van HG algen reiniger schoon te maken. Eerst veeg je met een borstel al het oppervlakkige vuil eraf, waarna je vervolgens de droge beschermhoes inspuit met het onderhoudsmiddel. Na een paar regenbuien is hij waarschijnlijk groen vrij. Optie 2 is met flink wat water, groene zeep, zachte borstel en poetsen maar!

Let op! Doe nooit je beschermhoes in de wasmachine, dit wordt ten zeerste afgeraden. Door deze manier maak je de beschermhoes kapot.

Kan ik mijn tuinkussens onder de beschermhoes laten liggen?

Tijdelijk zou dit wel kunnen. Als je in de zomerdagen regelmatig gebruik maakt van je loungeset of tuinset, is het laten liggen van de kussens prima te doen. Wanneer je er voor langere tijd geen gebruik van maakt, als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of het weer wordt tijdelijk wat slechter, raden wij aan de kussens naar binnen te halen. Door het vochtige klimaat en condens, is de kans groot dat “het weer” in je tuinkussens gaat zitten. Wanneer de kussens nat zijn raden wij aan die eerst goed te laten ventileren en drogen, voordat ze onder de beschermhoes gelegd worden. Dit geldt overigens ook voor tuinmeubelen van natuurlijke materialen.

Beschermhoes

Belangrijkste tips voor beschermhoezen

Beschermhoezen worden soms verkeerd gebruikt, waardoor de functie verloren gaat. Om je wat beter op weg te helpen, hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet!

  • - Zorg dat het water eraf kan lopen. Zo kun je bijvoorbeeld een voorwerp op je tuinmeubel leggen, zodat er wat hoogteverschil ontstaat. Wanneer je de hoes hier overheen plaatst, kan het water er gemakkelijk af lopen.
  • - Beschermhoes niet plat op een tafel of ander tuinmeubelen laten liggen.
  • - Zorg voor goede ventilatie onder de beschermhoes.
  • - Condens kan opgesloten raken onder je beschermhoes bij slechte ventilatie.
  • - Geen natte kussens of natte tuinmeubelen weken lang afdekken met een beschermhoes.
  • - Geen te grote beschermhoes gebruiken.
  • - Zorg dat je geen waterzakken hebt in je beschermhoes.

 

Heb je na het lezen van deze blog nog meer vragen of wil je advies bij het bestellen van de juist beschermhoes? Neem dan contact met ons op via klantenservice@tuinmeubelen.nl!

VERGELIJKBARE BLOGS