Slijtage van een beschermhoes

Slijtage van een beschermhoes

Wat is eigenlijk de levensduur van een beschermhoes en wanneer moet ik mijn beschermhoes vervangen? Dit zijn enkele vragen die wij krijgen over beschermhoezen. Het antwoord daarop is daarbij lastig, omdat in iedere tuin een beschermhoes anders wordt blootgesteld aan de externe factoren. In dit artikel proberen wij hier meer inzicht in te geven.

Een beschermhoes is een slijtage artikel

Goed om te weten, een beschermhoes is een slijtage artikel. Door wind, vocht, droogte, wrijving, UV-straling en open en dicht maken heeft een beschermhoes een wisselende levensduur. Bij de één kan dat 1,5 jaar zijn en de ander kan er 5 jaar mee. Voorbeelden van deze slijtage zie je hieronder:

Is zo'n slijtage plek garantie?

Nee dit is geen garantie. Net als uw banden van uw auto, slijt ook zo'n beschermhoes en dat is geen reden voor garantie. Op deze foto zie je een parasol beschermhoes. De kop van de stokparasol wrijft altijd aan de binnenzijde tegen het doek. Door wind gebeurt dit veelvuldig en slijt het dus harder dan op andere plekken.

Mijn beschermhoes is gescheurd, is dit garantie?

Een scheur in een beschermhoes, komt eigenlijk altijd door externe invloeden. Je kunt een beschermhoes vergelijken met een tentdoek. Een tentdoek kan kapot wapperen door de wind en een tentdoek kan ook kapot scheuren, als je het strak om een punt van je loungeset trekt. Hoe ouder de hoes, hoe kwetsbaardere zo'n hoes is en eerder scheurt. De stof wordt poreus en zwakker onder anderen door UV-staling, waardoor het eerder scheurt en of lekkage vertoont. Dit betekend dat uw beschermhoes op is en dat het tijd is voor een nieuwe.

Hierboven zie je dat de binnenkant er nog als nieuw uit ziet en de buiten kant is helemaal verweerd. Deze scheur die u ziet is geen garantie. 

Beste kwaliteit beschermhoezen

Als u naar een zeilmaker gaat, daar kunt u een beschermhoes laten maken van dik PVC. Deze gebruiken ze ook wel voor boten of horeca en zo'n kwaliteit kan echt vele jaren mee gaan. Het prijskaartje is daarbij ook vele malen hoger. De kwaliteit van de merken die wij verkopen is goed, maar hebben wel een kortere levensduur dan deze dikke PVC hoezen. De stof is dunner en goedkoper, maar prima voor particulier gebruik. Hierbij hebben wij gevallen die na 1,5 jaar terug komen, maar ook consumenten die al langer dan 5 jaar een uitstekende beschermhoes hebben.

Wat bepaald de levensduur van jullie beschermhoezen?

Hoe gebruikt u hem, de hoeveelheid zon-uren, droogte, regen, temperatuur en een belangrijke de wind. Een beschermhoes gaat het langste mee op een plek waar het windstil is en een beetje in de schaduw staat. De levensduur wordt aanzienlijk verkort als die vol in de wind staat en de hele dag volop in de zon. De harde wind scheurt je hoes op ten duur kapot en de stof zal in de loop der tijd meer poreus worden/ uitdrogen wat het kwetsbaarder maakt.

 

VERGELIJKBARE BLOGS