Doorgaan naar tekst

Stap 1 - Waar plaats je een parasol?

Stap 1 - Waar plaats je een parasol?

Stap 1: Waar plaats ik de parasol?

Als je gaat kijken naar de perfecte parasol voor jouw tuin of terras, kijk je eerst waar je de parasol wil plaatsen. Op een groot terras of op het balkon? Wil je de parasol bevestigen op de muur zoals een wandparasol, in een verplaatsbare parasolvoet of kies je voor een grondanker in de grond op een vaste plaats?

De locatie bepaalt daarnaast vaak het model of formaat van de parasol. Vaak zijn er ook de omstandigheden bij een locatie waar je rekening mee kunt houden. Zo zul je aan de kust iets meer wind hebben en is een iets steviger parasol aan te raden.

Allereerst het formaat van de parasol. Zo hebben we een kleine strandparasol vanaf 150 cm maar ook grote parasols leverbaar tot wel 500 cm. Je kunt dan ook kiezen uit verschillende vormen, ronde parasols, vierkante parasols, rechthoekige parasols, maar zelfs ook achthoekige parasols en a-symetrische parasols of ovaal van vorm.

Wanneer je de parasol wil plaatsen op een klein oppervlak, zoals een balkon, is het verstandig om te kijken naar de balkonparasol. Terwijl juist een grote Marktparasol van 500 cm ideaal is voor grotere oppervlakten. En daartussen in zitten nog veel andere mogelijkheden.

VERGELIJKBARE BLOGS