Doorgaan naar tekst

Welke terrasverwarmer geeft de meeste warmte?

Welke terrasverwarmer geeft de meeste warmte?

Lekker buiten zitten op een rustige nazomer avond? Op nazomeravonden is het vaak worstelen met de temperatuur. Het wordt vaak al snel koeler en wordt je gedwongen weer naar binnen te gaan. Maar ja, als je nu een buitenmens bent? In dit geval zijn terrasverwarmers echt een heerlijke uitkomst. Maar zijn alle terrasverwarmers geschikt voor goede verwarming en waar heb je het meeste profijt van?

Terrasheaters op een gesloten terras

Lekker genieten van een warm terras kan met heel veel terraswarmers. Een van de meest belangrijke aspecten voor het kiezen van een terrasheater met de beste warmte is het terras zelf. Welk type terras heb je? Heb je een gesloten terras waar de wind grotendeels is buitengesloten door schermen, of heb je een terras met openingen waar je veel wind vangt? Bij een gesloten terras kun je prima kiezen voor een vuurkorf, vuurschaal of een gashaard. Deze bieden voor een (deels)gesloten terras toereikende warmte. Houd er wel rekening mee dat rookontwikkeling op een gesloten terras lastig kan zijn, zorg dus wel voor voldoende luchtventilatie.

We bieden wel hele sfeervolle gas terrashaarden, vuurkorven en vuurschalen aan. Er is in dit segment veel keuze en hoewel dit niet de meest optimale verwarmers zijn qua m2 zijn ze wel super sfeervol. Op een gesloten terras is een elektrische heater ook een prima alternatief, kies in dat geval wel voor de lange golf elektrische terrasverwarmers, die het meest geschikt zijn bij een deels gesloten terras.

Patio heater

Terraswarmers op een open terras

Heb je een volledig of deels open terras? Dan biedt de elektrische, of infrarode terrasverwarmer verreweg de meeste warmte. Een elektrische terrasverwarmer geeft het meeste warmteafgifte per vierkante meter en is daarom de echte krachtpatser onder de terrasverwarmers. Het grote voordeel van deze efficiënte buitenverwarming is dat je hem eenvoudig kunt bedienen in warmtevermogen. Heb je het dus erg warm dan zet je hem door middel van een draaiknop minder warm en vica versa. 

Naast de meest optimale terrasverwarming is de elektrische variant ook zeker het meest energievriendelijk, zeker als je het vergelijkt op schaal van vierkante meters. Gashaarden en terrasverwarmers op hout zijn wel gezellig, maar je moet vaak echt dicht op de haard zitten om op te warmen. Ook bij wat wind waait de warmte veel sneller weg. Daarom is, zeker bij een volledig open terras dit een minder verstandige keuze. 

Met een elektrische en infrarood terrasheater verwarm je dus continue in een grote oppervlakte. De warmte is dus efficiënt en heeft daarom een heel hoog rendement. De elektrische terrasheaters die je bij ons vindt geven dus ook jouw terras optimale warmte en is dus een uitstekende keuze. Ook in het segment elektrische terrasheaters zijn er ook leuke sfeervolle items met een mooie industriële look, wat zeker ook een leuke ambiance geeft op je terras.

hangende heater eurom

Conclusie

Wil je weten welke terrasverwarmer nu de meeste warmte geeft? De beste terrasverwarmer is de infrarode elektrische terrasverwarming. De infrarode terrasverwarmer geeft het hoogste rendement per vierkante meter tegen het minste energieverbruik. 

Moet je dan allemaal gaan voor een infrarode terrasheater? Zeker niet! Bepaal voor jezelf wat het doel is van de terrasverwarming en op welk type terras hij komt te staan. Ga je voor sfeer of juist voor effectieve warmte, of is je terras gesloten of open? Dit zijn keuzes die je voor jezelf moet maken. Heb je nog advies nodig over welke terrasverwarming voor jouw terras het beste verwarmd?

VERGELIJKBARE BLOGS