Een tuinmeubel beschermhoes verlengd eenvoudig de levensduur van je tuinmeubelen. Daarbij moet je hem wel op de juiste manier gebruiken. In dit artikel lees je alle ins en out over beschermhoezen. Daarbij beginnen we met de meest voorkomende vraag: welke maat beschermhoes heb ik nodig?
Welke maat beschermhoes heb ik nodig?
Wij adviseren een marge tussen de 0 en 20 cm. Je kan, als het niet anders kan tot maximaal 30 cm gaan. Nooit kiezen voor een te kleine hoes, dat past niet namelijk. Let op, bij een (te) ruime beschermhoes, zie je dat door wind, dat de levensduur korter is van een beschermhoes. Er zullen eerder scheuren ontstaan. Tip: probeer je beschermhoes strak om je tuinmeubelen te krijgen.
de 3 beste tips van de tuinmeubelen specialist
Een beschermhoes functioneert alleen goed, als je hem goed gebruikt. Hieronder 3 tips die wij altijd meegeven bij onze consumenten:
- Zorg er ten alle tijden voor dat regenwater van je hoes af kan rollen, zodat er nooit waterzakken ontstaan. Creëer 1 of meerdere centrale hoogte punten, zodat het regenwater eraf kan rollen. Bijvoorbeeld door een lege emmer of heel simpel een leeg kratje bier centraal onder de hoes te plaatsen.
- Een beschermhoes nooit plat op een tafel laten rusten, zorg ten alle tijden voor een ruimte tussen je tafelblad en beschermhoes. Anders verstik je het tafelblad of kan door thermische warmte verkleving ontstaan tussen de hoes en je tafelblad.
- Altijd zorgen voor ventilatie, zodat vastzitten vocht/ dauw weg kan. En nooit natte tuinmeubelen meerdere dagen afdekken met een beschermhoes. Doe je dit wel, dan ontstaat er naar verwachting schimmel. Zorg dat alles droog is, als je het langer af dekt. Tip, controleer tussen door even.
Als je deze 3 tips in acht houdt, dan ben je al heel goed bezig.
Is een beschermhoes 100% waterdicht?
Nee die garantie kan nooit gegeven worden, want er kan altijd via een stiknaad iets van vocht binnen dringen, ook al hebben de meeste beschermhoezen ook nog een waterdichte tape, op de stiknaden zitten. Als dit gebeurt, zal dit minimaal zijn.
Er zit toch vocht onder mijn beschermhoes hoe kan dat?
Dit is hoogst waarschijnlijk condens wat vast blijft zitten onder je beschermhoes. Door temperatuur verschillen verdamp vocht onder je hoes en dat kan niet weg, dus ontstaat er vocht onder je hoes. Of het kan doordruk vocht zijn, omdat de hoes direct contact maakt met het materiaal eronder. In beide gevallen, is ventilatie daar de oplossing voor + voorkom waterzakken door 1 of meerdere hoogte punten te creëren.
Wat is de levensduur van een beschermhoes?
Dit verschilt heel erg. Het kan +5 jaar zijn maar ook 1 a 2 jaar. Een beschermhoes wordt veel blootgesteld aan UV-licht, wind en temperatuur verschillen, wat invloed heeft op de levensduur. Een beschermhoes op een dakterras, in de volle wind en maximale UV-belasting heeft een kortere levensduur, dan een hoes die gebruikt wordt op een windvrij stuk in de schaduw.
Wat is het beste merk tuinmeubel beschermhoes
De technologie in de Aerocover beschermhoezen vinden wij erg goed, omdat deze deels ademend zijn. Daarbij kan een PPE beschermhoes van Winza Outdoor Cover weer sterker zijn. Voor beide valt wat te zeggen.
Ik zoek een hele sterke beschermhoes
Dan zoek je horeca kwaliteit van dik materiaal. In de prijsklasse tot +- € 200,- ga je dit niet vinden. Die zijn echt een stuk duurder en moet je waarschijnlijk op maat laten maken. Woon je aan het water of heb je een dak terras, dan adviseren wij zo'n sterke beschermhoes. Ook bedrijven die afdekzeilen maken voor boten, kunnen zo'n kwaliteit leveren.
Welke beschermhoezen hebben jullie?
Hieronder vind je de direct links naar de juiste categorie beschermhoes:
- Loungeset beschermhoes
- Platvorm loungeset beschermhoes
- Trapezium loungeset beschermhoes
- Tuinset beschermhoes
- Tuinstoelen beschermhoes
- Stapelbare tuinstoelen beschermhoes
- Tuintafel beschermhoes
- Stokparasol beschermhoes
- Zweefparasol beschermhoes
- Vuurtafel beschermhoes
- Barbecue beschermhoes