Aluminium tuinmeubelen zijn sterk en licht. Daarbij is het ook nog eens onderhoudsvrij. Laat gewoon je aluminium tuinmeubelen 365 dagen van het jaar in weer, wind, regen of zon buiten staan. Dat is de kracht en het voordeel van aluminium tuinmeubelen.

Hieronder een voorbeeld van een aluminium loungeset

Wat hebben wij te bieden aan aluminium tuinmeubelen?

Tuinmeubelen.nl biedt je alles aan, op het gebied van aluminium tuinmeubelen. Hieronder directe verwijzigingen, naar het tuinmeubel wat je zoekt:

Eigenschappen aluminium

  • Lichtgewicht metaal, slechts een derde van het gewicht van staal.
  • Sterk, Niet voor niets veel gebruikt in de luchtvaart en auto-industrie.
  • Buigzaam, relatief makkelijk te vormen en verwerken.
  • Slijtvast.
  • Bestendig tegen corrosie, door het aanmaken van een dun gesloten oxidehuidje op het aluminium is het materiaal goed weersbestendig. Materiaal krijgt hiervan wel een doffe uitstraling.

Omdat aluminium niet door roest, is het ideaal voor tuinmeubelen. Dit metaal vraagt geen onderhoud, is slijtvast en sterk. Spreek dit je aan, dan is dit wat je moet nemen. Een nadeel kan zijn, dat krassen/ beschadigingen beter zichtbaar zijn. Dit kun je eenvoudig met een lakstof bijwerken. Voor het juiste gebruik en onderhoudstips kun je terecht op onze onderhoudspagina aluminium tuinmeubelen.

Geborsteld Aluminium (Brushed ALU)

Geborsteld aluminium is het nieuwe RVS, maar dan interessanter qua prijs, lichter van gewicht en met veel minder onderhoud doordat het aluminium in vergelijk met RVS geen last heeft van vliegroest. Hier ontstaat een nieuwe trend die de wens van een rvs-look combineert met onderhoudsvrij. Brushed alu is ongecoat aluminium dat opgeschuurd is voor een luxe uitstraling en die een speciale anodiserende behandeling heeft gehad waardoor deze de kleur behoud van het lichte metaal, hierdoor krijgt het de uitstraling van RVS.

Assortiment aluminium tuinmeubelen

Op Tuinmeubelen.nl kun je al je favoriete aluminium tuinmeubelen vinden. Komt je er niet uit, dan helpen wij je graag. Hierbij nog een directe link naar de meest populaire categorieën. Van aluminium tuintafelsaluminium tuinstoelenaluminium ligbedden en aluminium tuinsets.

Algemeen over aluminium

Het zilverwitte metaal is nog maar iets meer als een eeuw beschikbaar maar is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Dit ondanks het feit dat 8,2% van de aarde bestaat uit aluminium. Het is echter lastig te winnen en komt niet als vrij metaal voor aluminium zal voor tuinmeubelen vrijwel altijd worden gebruikt in een legering met andere metalen, die de eigenschappen van het lichte metaal versterken of verbeteren.

Hieronder een voorbeeld van kaal aluminium: voor en na onderhoud

Hieronder een onderhoudsvideo over aluminium tuinmeubelen