Tuinmeubelen van Polywood of waarin polywood is verwerkt, zie je tegenwoordig erg veel. Polywood lijkt op hout, maar is gewoon een kunststof. Zo heb je alle voordelen in 1 mooi product. Het wordt veel verwerkt in tuintafels, waarbij het tafelblad van polywood is gemaakt. Hieronder een sfeer video van een polywood tuintafel zodat je een beeld erbij hebt.

Tuinmeubelen van polywood bekijken

Klik hieronder op de categorie tuinmeubelen waarin je interesse hebt:

- Polywood tuintafels.
Je hebt ook varianten op polywood, zoals Vironwood wat Garden Impressions tuinmeubelen ook gebruikt. Daarbij kan de kwaliteit per merk en per artikel verschillen.

Verschillen in polywood kwaliteit in tuinmeubelen

Polywood en varianten daarop zijn onderhoudsvrij, omdat het een kunststof is. Daarbij heb je wel kwaliteit verschillen. Goedkope tuinmeubelen, komen dan ook met een goedkope kwaliteit. Wat je hierin kan merken is dat bij hoge temperaturen dat het kunststof zachter kan worden en mogelijk iets gaat doorhangen.

Voordelen polywood:

- Onderhoudsvrij.
- Kan 365 dagen van het jaar buiten staan.
- Looks van hout, maar niet het onderhoud ervan.
- Goedkoop (in vergelijking met teakhout).

Nadelen van Polywood

Een goedkope kwaliteit kan gaan doorhangen en verkleuren. Een zachte polywood kwaliteit kan daarbij gevoelig zijn voor brandgaatjes, door inval van zonlicht op water/ wijn druppels, glazen, karaf.

Vironwood is een hogekwaliteit polywood

Hieronder een video van Graden Impressions loungeset van Vironwood. Dit is een hoogwaardige Polywood variant, waar minimaal 3 jaar garantie op zit. Bekijk hieronder de sfeer video van het Vironwood van garden Impressions:

Meer over polywood

Polywood is zoals de naam al aangeeft een kunststof materiaal dat lijkt op hout en vaak ook zo aanvoelt. De kunststof lat (HDPE) wordt door extrusie gevormd en bestaat uit gerecycled plastic en/of granulaatkorrels, die samen met UV remmende toevoegingen tot een luchtige emulsie worden gemengd, welke hierna geëxtrudeerd worden tot een lat die na afkoeling in water zich uithardt tot een stevige plank.

Polywood varianten

De latten worden in verschillende diktes, breedtes en lengtes gemaakt en kunnen in diverse kleuren worden geleverd. Vooral de houtlook latten zijn erg populair en zijn vaak niet te onderscheiden van de echte houten latten, al dan niet met verweerde uitstraling, greywash kleur of vintage look als afwerking. De latten zijn over het algemeen door en door gekleurd en kunnen glad, maar ook geruwd worden verkocht. De gladde latten ogen wat minder natuurlijk, maar laten regen eenvoudiger weglopen en zullen minder vuil opnemen.

Polywood onderhoud

De meer geruwde latten zijn natuurlijker en voelen zelfs aan als echte houten latten, echter hier zul je wellicht meer last ervaren van vlekken of verkleuringen doordat het poreuze oppervlak vetten en vocht eerder opneemt. Polywood is net als echt hout niet bestand tegen krassen of vlekken. Om vlekken en verkleuring tegen te gaan adviseren we om tijdens het eten te werken met placemats of een tafelkleed. Ook het plaatsen van plantebakken en potten op de tafel kan kringen veroorzaken. Dit is niet schadelijk voor uw tafel, maar zorgt er voor dat de tafel er minder fraai zal uitzien. Dit kan voor veel mensen als storend worden ervaren, houdt u hier rekening mee bij uw aanschaf.

  • Polywood is zeer weersbestendig.
  • Polywood is duurzaam.
  • Polywood is bestand tegen UV straling, schimmels en insecten.
  • Polywood splintert niet.
  • Polywood behoeft nauwelijks onderhouden te worden.
  • Polywood is door en door gekleurd en kan zelfs licht opgeschuurd worden.

Polywood, waar op te letten?

  • Polywood kan gaan vlekken, vetten kunnen in het poreuze materiaal trekken, dit is tegen te gaan door het decorteak te behandelen met een wax (bijenwas of speciale cleaner).
  • Om kringen en intrekken van vetten volledig te voorkomen tijdens het gebruik adviseren we om tijdens het eten een tafelkleed of placemats te gebruiken.
  • Polywood kan op den duur door de zon licht vervagen in kleur, dit is normaal bij dit materiaal en is niet van invloed op de kwaliteit.
  • Polywood is een kunststof en kan smelten als er een hete pan of iets dergelijks op wordt geplaatst, ook is het opletten met glaswerk in de zon, het glas kan als lens fungeren waardoor ingebrand kan worden.

Kijk voor het mooi houden van je polywood tuinmeubelen op onze speciale pagina over het onderhoud van polywood.