Tuinmeubelen van steigerhout

steigerhouten tuinmeubelen is een zeer populaire zoekterm in google. Steigerhout is goedkoop, ziet er stoer uit en is makkelijk te combineren met andere materialen en kleuren. Als je zorgvuldig onderhoud pleegt aan je steigerhouten tuinmeubelen, dan kan het vele jaren mee gaan.

Steigerhout of sloophout?

De termen ‘sloophout’ en ‘steigerhout’ worden vaak door elkaar heen gebruikt. Is er een verschil en hoe kun je dat dan herkennen? Bestaat er een verschil tussen sloophout en steigerhout, of zijn het twee verschillende namen, maar bedoelen we er eigenlijk gewoon hetzelfde mee? Hieronder enige uitleg over deze 2 populaire materialen die in een ding gelijk zijn, beide betreffen materialen die zijn ontstaan uit hergebruikte materialen, het opnieuw maken van nieuwe producten uit oude producten staat ook bekend als cradle 2 cradle.

Kwaliteit van het steigerhout

Theoretisch gezien bestaat er eigenlijk geen steigerhout, aangezien het altijd gaat om naaldhout, bijvoorbeeld in de vorm van vurenhout. We spreken over steigerhout op het moment dat het de bekende robuuste uitstraling heeft, zoals dat de laatste jaren erg populair is geworden. De term steigerhout lat zien waar het hout oorspronkelijk vandaan komt,  aangezien het veelal hout betrof dat bij de steigers in de bouw is gebruikt. Deze planken die overblijven bij de bouw zijn met cement ingelopen, hebben een bepaalde kleur die doet denken aan whitewash en zien er  gebruikt uit, waardoor het de typische uitstraling krijgt. Sloophout is een term voor gebruikte latten waar ook meubelen van zijn gemaakt, deze kunnen geverfd zijn, gelakt en uit diverse houtsoorten bestaan, maar zijn eigenlijk de stukken hout die overblijven na het slopen van een huis of object. een mooi voorbeeld van Sloophout is ook de collectie Fishboat meubelen

Nieuw steigerhout bij tuinmeubelen.nl

Dat neemt echter niet weg dat we al onze steigerhouten meubels altijd op kwaliteit controleren. We zorgen ervoor dat je tuinmeubelen aanschaft die ook daadwerkelijk een lange levensduur kennen, zoals die ook past bij de overige tuinmeubels die je bij ons in het assortiment kunt vinden. Om deze kwaliteit 100% goed te houden is er onderhoud nodig. Gebruik hiervoor een shield, protector, wax, beits of ander onderhoudsmiddel specifiek voor hout. Breng dit minimaal 2x per jaar aan. 1x in maart en 1x in september.

Onderhoud steigerhout en sloophout

Met het oog op het onderhoud kun je het sloophout en steigerhout op dezelfde manier aanpakken. Het is in principe not done om dit te behandelen, het is voldoende om het na een flinke regenbui goed te laten drogen.  De gebruikte houtsoorten zijn bedoeld om te laten verweren en vergankelijk in de tuin te plaatsen. Deze meubelen zullen na jaren gewoon vergaan, tenzij je zelf de meubelen opnieuw gaat verven of behandelen met onderhoudsmiddelen. De materialen zijn dan ook niet zo duurzaam als de hardhouten tuinmeubelen en al zeker niet zo duurzaam als de weerbestendige tuinmeubelen. Lees dan ook onze tip: onderhoud voor houten tuinmeubelen.

Bekijk wat wij nu aan steigerhout te bieden hebben: