Textileen is een weerbestendig doek dat bestaat uit polyester draden met een PVC (nylon) coating. Textileen bevat een aantal unieke eigenschappen zoals hieronder beschreven.

  • Textileen is zeer weersbestendig en enorm duurzaam
  • Textileen heeft een enorme treksterkte
  • Textileen is bestand tegen UV, schimmels en insecten
  • Textileen is kleurecht
  • Textileen behoeft nauwelijks onderhouden te worden
  • Textileen is bestand tegen extreme temperaturen (-40 graden tot +40 graden°C)
  • Textileen is vlamwerend

Sfeervideo van tuinstoelen met zittingen van textileen

Op veel verstelbare tuinstoelen vind je textileen terug, zoals op deze Hartman verstelbare tuinstoelen.

Waarop te letten bij de aankoop van textileen tuinmeubelen?

Echt Textileen herken je aan de polyester witte draadjes die in de kern van de draad te zien zijn. De sterkte van het doek wordt bepaald door de manier van weven en het aantal draden per M2, (4 om 4 draden wordt vaak als stevig gezien). Verder is Textileen verkrijgbaar in diverse (gemengde) kleuren en is het doek dan ook beschikbaar op vele weefwijzen (jacquard, plain weave, 2×2, 4×4). Zo kun je ook textileen in diverse print patronen vinden. Hieronder de directe links, naar onze RVS tuinmeubelen:

- Textileen tuinstoelen.
- Tuinsets met textileen tuinstoelen.
- Textileen tuinbanken.

Extra info over textileen

Textileen is een kunststof en kan smelten, maar het doek is zo sterk, dat als er een gat in het doek zit, deze niet zal uitscheuren. Ook is het mogelijk een waterafstotende laag op het doek aan te brengen of het doek te voorzien van een fraaie print. Textileen geeft een beetje mee, hierdoor geeft het een prettige demping. In een tuinstoel met textileen zitting, is een tuinkussen niet per se nodig.

Textileen kwaliteit

Echt Textileen is een merknaam van de firma Twitchell, eigenlijk is deze merknaam de gangbare naam geworden voor de diverse weerbestendige doeken die er momenteel verkocht worden voor gebruik outdoor, zo is er ook het bekende bathyleen van Ferrari en zijn er diverse buitenlandse aanbieders die in alle wevingen, kleuren en diktes een geweven weerbestendig doek aanbieden. De kwaliteit bepaald de sterkte van het doek en of het doek niet teveel rekt en verkleurt. De meeste doeken die tegenwoordig gevoerd worden zijn van een goede kwaliteit en derhalve wordt nog sporadisch apart een merknaam vermeld.

In de onderstaande video, zie je een hoge kwaliteit textileen op de tuinstoelen

Assortiment textileen tuinmeubelen

Tuinmeubelen.nl heeft een groot assortiment tuinmeubelen waar textileen in verwerkt is. Vooral is combinatie met aluminium zien we veel verstelbare stoelen en stapelstoelen met textileen.Bekijk eens ons assortiment textileen tuinstoelen of kies voor een complete tuinset met textileen tuinstoelen. Voor het onderhoud van textileen is er een goede reiniger beschikbaar en een beschermende coating zodat het extra lang meegaat.