Jive

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Garden Impressions Jive loungeset

De Garden Impressions Jive loungeset heeft een speelse look door de verschillende losse rugkussens en het prachtige rope. Er zijn verschillende materialen en kleuren gebruikt voor dit prachtige eindresultaat. De Jive bestaat uit een 4 delige loungeset, met maar liefst 20 rugkussens en 3 zitkussens. Al deze rugkussen, zorgen voor een hele gezellig uitstraling! De Koffietafel is gemaakt van Vironwood, meer weten over Vironwood? Lees dan meer hierover bij ‘materialen’

Jive loungeset opstelling 

De Garden Impressions loungeset Jive is te koop in een linker of rechter opstelling

 • Garden Impressions Jive 4-delige set links (49060GS)
 • Garden Impressions Jive 4-delige set rechts (49062GS)
 • Optioneel: de Garden Impressions Jive lounge stoel (49064GS)

 

Bij het bestellen van een 4-delige set ontvang je 1 koffietafel, 3 bankdelen, 20 rugkussens en 3 zitkussens. 

Afmetingen

Je kunt de Jive hoek loungeset in een linker of rechter opstelling kopen. De afmetingen hiervan zijn:

 • Loungeset 280 - 223 x 83 x H68 cm
 • Koffietafel           130 x 70 x H35 cm
 • Lounge stoel        83 x 80 x H68 cm

 

Rechter set heeft tegenovergestelde lengte x breedte afmeting, hoogte is en blijft identiek. 

Review: Garden Impressions Jive loungeset

De reacties op de Garden Impressions loungeset Jive zijn zeer positief. Mensen zeggen dat hij er gezellig uit ziet, waarbij mensen zich lekker weg nestelen in de vele rugkussens. De kleurencombinatie vinden mensen erg mooi net als afwerking van het prachtige rope. Door de lekkere dikke zitkussens, ervaar je een heerlijk comfort, waar iedereen een lekkere zit vindt. Zowel jong als oud, is enthousiast over de Jive lounge.

 

Materiaal

 

 • Vironwood: het tafelblad op de koffietafel is gemaakt van Vironwood. Het oogt en voelt aan als een een teakhouten tafelblad, maar het is een hoogwaardig kunststof materiaal. Uiteraard denkt Garden Impressions mee om zo milieuvriendelijk te produceren, waarbij dit een recyclebaar materiaal is.
 • Frame: Frame van de Garden Impressions Jive is gemaakt van aluminium. Dit materiaal is UV-bestendig en kan het gehele jaar buiten blijven staan. Aluminium is sterk, licht en roest niet. Ideaal om te gebruiken voor tuinmeubelen. Het aluminium is hierbij afgewerkt met een extra beschermde carbon black kleurige poedercoating. 

 

 • Rope/ touw: Het gebruikte touw, ook wel rope genoemd is van een QualiCord kwaliteit. Dit is een duurzame polyester materiaal wat erg veel lijkt op touw. Het is een 100% all weather materiaal en kan 365 dagen van het jaar buiten blijven staan. Het QualiCord is 23 mm breed, waardoor het lekker stoer oogt. Dit is dikker in vergelijking tot andere sets. 

 

Garantie

Garden Impressions hanteert een 2 jarig garantie beleid. Dit is voor de gehele set en geldt voor constructie schade zonder eigen toedoen. Bijvoorbeeld een kromme poot of scheur in tafelblad (dit zijn voorbeelden). Storm schade of schade door fout gebruik valt uiteraard buiten de garantie.

Voordelen van een tuinmeubelmerk

Het voordeel van een tuinmeubelmerk, is dat zij reserve onderdelen hebben liggen. Mocht je bijvoorbeeld een brandgaatje hebben in je tuinkussen, dan kunnen er vaak nieuwe kussens besteld worden. Ook het rope, mocht dit kapot of losraken, dan is dit vaak te herstellen.

 

Onderhoud en bescherming

Een mooie loungeset zoals de Jive, daarvan wil je wel dat deze lang mee gaat. Wil je de maximale levensduur, dan raden wij je aan om je loungeset een beetje liefde te geven. Dit kan door middel van onderhoudsmiddelen en een beschermhoes.

Onderhoudsmiddelen

Wij adviseren om het rope wat extra liefde te geven in de vorm van een rope cleaner (70300) en een rope protector (70302). Deze onderhoudsmiddelen kunnen ook gebruikt worden voor de tuinkussens. De protector kun je zien als een soort zonnebrandcrème voor het materiaal. Dit houdt het soepel, en vertraagd de verkleuring. 

Loungeset beschermhoes

De Coverit loungeset beschermhoes (70830) past perfect over de Jive loungeset heen. Wij raden ook altijd een beschermhoes aan, omdat het veel gemak dient + een goede bescherming. Je hebt het binnen enkele seconden er overheen en daarbij is die direct goed beschermd tegen: UV-licht, vogelpoep, buurtkatten, regen, sneeuw, bladeren uit de bomen en meer. Je kunt de kussens erop laten liggen en dat scheelt veel tillen en opbergen. In de winter, raden wij wel aan om de tuinkussens droog op te bergen.  

Bijpassende accessoires:

Nu heb je eindelijk de juiste loungeset gevonden en wil je nog een bijpassende accessoire aanschaffen. Ik geef jou hieronder nog wat inspiratie voor een leuke bijpassende accessoire.

 

  • Garden Impressions Lagos vuurhaard: De lagos vuurhaard (82550) heeft een charmante uitstraling en past mooi bij de Garden Impressions Jives set. Het kan op de achtergrond geplaatst worden om de ruimte sfeervoller te maken. 
  • Garden Impressions Toulouse heater: geen fan van een gashaard, maar wil je toch warmte hebben? Kies dan voor de Toulouse (41620) Dit lijkt op een lamp voor binnenshuis, maar is voor buiten bedoeld aangezien het warmte afgeeft. Ik raad aan om dit enkel te gebruiken onder een afdak. 
  • Garden Impressions Antique vloerkleed: is een ronde vloerkleed en past goed bij de speelde uiterlijk van de Jive. De Antique (02824) vloerkleed is voor buiten gebruik bedoeld en kan dus ook tegen een regenbui. Raadzaam is om de vloerkleed op te bergen gedurende herfst/winter periode. 
  • Garden impressions Pronto paviljoen: Heb jij geen afdak maar wil je wel een ruimte gebruiken hiervoor? Een gemakkelijke oplossing hiervoor is een paviljoen. De Pronto paviljoen (03872AM) heeft een luxe uitstraling. Dit paviljoen heeft gordijnen en muggen netten. 

 

 • Garden Impressions zweefparasol Hawaii:  Elk jaar terugkerend en tevens ook een hardloper is de welbekende Hawaii zweefparasol. De zweefparasol heeft een goede prijs- kwaliteitsverhouding. De parasol is zowel horizontaal als verticaal kantelbaar. Garden impressions Hawaii original ø350- zand (50126SP) vind ik een mooie combinatie met de Jive set. Kleur parasoldoek kan mooi gecombineerd worden met de rope kleur van de set.