Platinum parasol

 

Toppers van platinum om je tegen de zon te beschermen!

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Platinum parasol

Platinum parasol

Platinum is het parsol merk van Nederland en België. Zij bieden de meeste afmetingen en vormen aan zodat u de hele zomer goed beschermt wordt tegen UV-licht. De parasols zijn robuust en zijn heel gemakkelijk te bedienen. Platinum heeft meerdere soorten parasoldoeken. Het meest UV bestendige doek is het spuncrylic doek. Hierover volgt meer informatie op deze pagina.

De 4 kernwaarde van Platinum

Platinum heeft 4 kernwaarden waar zij zich altijd aan houden bij het produceren van hun parasols.

 1. Functionaliteit
 2. Design
 3. Bedieningsgemak
 4. Robuustheid

Functionaliteit

De parasols van platinum zijn zeer functioneel. Vroeger kon u alleen een parasol alleen uitklappen en verzetten. Tegenwoordig kunnen de parasols van Platinum veel meer dan dat. Zo is het mogelijk om een stokparasol in de hals te kiepen naar zowel links als rechts zodat u aanzienlijk meer vierkante meters schaduw kunt creëren. 

Design

Alle parasols hebben een mooi strak design wat niet alleen er mooi uitziet maar ook bijdraagt aan de functionaliteit van de parasols. Bij vele stokparasols van Platinum is het mogelijk om het frame helemaal uit elkaar te schuiven hierdoor is het makkelijk om de parasol in de winter overdekt op te bergen en neemt deze minder ruimte in beslag.

Bedieningsgemak

De parasols die platinum aanbiedt staan bekend om hun gebruiksgemak. De stokparasols zijn te openen door een simpel katrol systeem met automatische rem of een gemakkelijk push up systeem waarmee u de parasol direct in de juiste stand open klikt.

Robuustheid

De parasols van Platinum zijn voorzien van een dik aluminium gepoedercoat frame. Dit maakt de parasol sterk en heel duurzaam. Ook geeft Platinum de keuze bij vele parasols om te kiezen in het kwaliteit doek. Zij bieden onder andere het spuncrylic doek aan. Dit doek is het meest robuuste en duurzame parasoldoek.

Welke parasol beschermt mij het best tegen schadelijke UV-straling?

Als u opzoek bent naar het beste parasoldoek wat er goed uitziet en nog beter beschermt tegen de zon, dan kan u het best een parasoldoek kiezen met een klasse 3 of klasse 4 keurmerk deze hebben de hoogste UPF (Ultra Violet Protection).

UPF (Ultra Violet Protection)

De UPF waarde van een parasoldoek geeft aan in welke mate een parasol daadwerkelijk UV licht tegenhoudt. Hoe hoger dit getal hoe meer zonlicht er wordt tegengehouden. De gemiddelde parasols van de bouwmarkt hebben een UPF score van UPF 30. De parasol van Platinum beginnen al bij UPV 35 en lopen op tot de UPV 50+. Kortom bij platinum bent u aan het juiste adres voor een zeer UV bestendige parasol.

Klasse 3 parasoldoek - houdt de zon zeer goed tegen

Platinum biedt onder andere een klasse 3 parasoldoek aan. Dit is een parasoldoek met een UPF score van UPF35+ en weert dus heel veel zonlicht. Ook is de stofdikte bij deze doeksoort dikker dan de klasse 1 en 2 variant waardoor deze nog duurzamer en robuuster is.

Klasse 4 parasoldoek - Spuncrylic verkleurt helemaal niet

Bij een klasse 4 parasoldoek weet je zeker dat je optimaal beschermt wordt tegen het zonlicht. Alle klasse 4 doeken zijn gemaakt van het materiaal spuncrylic en kunnen helemaal niet verkleuren. Dit komt doordat een spuncrylic draad door en door gekleurd is, hierdoor zal uw parasoldoek altijd mooi zijn kleur behouden.

De UPF score is 50+ wat betekent dat dit het best UV-werende doek is.

Platinum zweefparasol

Als uw stokparasol niet genoeg schaduw creëert voor uw terras of als de parasolstok u in de weg zit, dan is een zweefparasol perfect voor u. Een zweefparasol wordt een zweefparasol genoemd omdat deze letterlijk over uw terras zweeft. Onder de parasol heeft u alle ruimte om een loungeset of tuinset te plaatsen. De zweefparasols van Plaatinum zijn verticaal kantelbaar waardoor een het aantal vierkante meters schaduw zeer kunt vergroten en vaak zelfs meer dan verdubbelen. Ook kunt u alle parasols van Platinum door middel van een pedaal 360 graden draaien. Enklele zweefparasols van Platinum waaronder de Challenger t2 kunt u ook zijwaarts kantelen om op die manier ervoor te zorgen dat er ook geen zonlicht meer onder de parasol door komt.

Pluspunten

 • Veel vrije ruimte onder het parasoldoek om tuinmeubelen te plaatsen
 • Creëert meer schaduw dan de gemiddelde stokparasol
 • Goedkoper dan een complete zonwering
 • Makkelijk inklapbaar
 • Groot en robuust object

Platinum parasolvoet

De parasolvoeten van platinum zijn gemaakt van kwalitatief sterk graniet. De platinum stokparasolvoeten kunnen voor meerdere parasols geschikt zijn. De zweefparasol voeten zijn alleen bedoeld voor de zweefparasols voor Platinum.

Platinum stok parasolvoet

Alle stokparasols van Platinum hebben een bijpassende parasolvoet. Om het voor u makkelijk te maken welke parasolvoet bij uw parasolvoet past staat hier een klein schema.

Platinum heeft 3 parasolvoeten geschikt voor stokparasols( 30kg, 40kg, 60kg)

30kg

 • Parasol t/m diameter 250 cm

40kg

 • Parasol t/m diameter 300 cm
 • Parasol 300 x 200 cm
 • Parasol 250 x 250 cm

60kg

 • Parasols t/m diameter 400 cm
 • Parasols 275 x 275 cm

Platinum zweefparasol voeten

Platinum heeft verschillende mooie en zware zweefparasolvoeten. Alle zweefparasols zijn gemaakt van graniet en elke zweefparasol heeft een bijpassende parasolvoet. Het gewicht wat u nodig heeft is afhankelijk van de afmeting van het doek op uw zweefparasol. In het schema hieronder kunt u zien welke zweefparasolvoet geschikt is voor uw platinum zweefparasol.

Bij de zweefparasols Icon geldt een uitzondering. Deze parasol is nog robuuster uitgevoerd dan alle andere zweefparasols en heeft daarom een extra zware parasolvoet nodig van 150 kg.

Platinum heeft 3 parasolvoeten geschikt voor enkel Platinum zweefparasol( 90kg, 120kg, 150kg)

90kg

 • Parasols t/m diameter 350cm
 • Parasols t/m 300 x 300 cm

120kg

 • Parasols t/m 350 x 350 cm
 • Parasols t/m 400 x 300 cm

150kg

 • Parasols t/m 350 x 350 cm
 • Parasols t/m 400 x 300 cm

*Ook aan te raden als u een terras heeft waar nog meer wind op staat dan gebruikelijk.

(terras langs het water, Open weiland) 

Parasolhoes

Platinum biedt de beste parasolhoezen die in Nederland verkrijgbaar zijn. De hoezen die zij aanbieden beschermen uw parasol tegen verkleuring, water en vuil. Hierdoor blijft uw parasol optimaal beschermt en kan uw parasol zowel in de winter als in de zomer altijd buiten blijven staan. De hoes heeft een ademend membraan welke ervoor zorgt dat vocht aan de binnenkant van de hoes door ventileert naar buiten en de kans op groene aanslag aanzienlijk verkleint.

Pluspunten

 • Beschermt uw parasol tegen verkleuring
 • Houdt vuil en water tegen
 • Verlengt de levensduur van uw parasol
 • Handige integrale haak voor het plaatsen over uw parasol

Snelle levering

Alle platinum parasols en parasolvoeten staan in het magazijn in Nederland opgeslagen. Wanneer u bij ons een parasol set besteld hoeft u geen rekening te houden met hele lange levertijden. Nadat u besteld heeft ontvangt u van ons per mail een orderbevestiging. Daarna neemt onze transporteur binnenkort contact met u op om het maken van een leverafspraak. De transporteur komt uw bestelling enkel leveren en niet monteren.

AeroCover barbecue beschermhoes

 

Uitleg ingraven Platinum parasolvoet

 

Platinum parasolvoet adaptersysteem

 

AeroCover ademende tuinmeubelhoezen

 

Platinum zweefparasol systeem