je mooie tuinmeubelen verdienen goed

onderhoud

Je bent ongetwijfeld in de wolken met je tuinmeubelen en wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Naast zorgvuldig gebruik is regelmatig onderhoud absoluut noodzakelijk om de levensduur te verlengen en je tuinmeubelen in optimale staat te houden.

Onderhoud en Garantie Natuurlijk kunnen er altijd onvoorziene situaties ontstaan met je tuinmeubelen. Tuinmeubelen die permanent buiten staan, zijn ontworpen om dit aan te kunnen. Dat betekent echter niet dat ze onfeilbaar zijn en dat invloeden van buitenaf (afgezien van normale weersomstandigheden) geen effect kunnen hebben op de materialen. Om in geval van eventuele defecten aanspraak te kunnen maken op onze uitgebreide garantie, is het daarom essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren. Je kunt hierover meer lezen op onze garantiepagina.

Welke onderhoudsmiddelen moet je gebruiken?

Wij raden aan om je tuinmeubelen te onderhouden met behulp van de onderhoudsmiddelen van 4 Seasons Outdoor. Hieronder vind je een lijst van onderhoudsproducten en hun specifieke toepassingen:

 

TEAK *

VLECHTWERK / TEXTILEEN 

HPL

RVS

GRANIET

 

STOF / PARASOLDOEK / ROPE

* Teakhout is een natuurproduct met unieke eigenschappen. Het is belangrijk om te weten dat teakhout een van de houtsoorten is die het beste bestand is tegen ons klimaat, dankzij de natuurlijke oliën die het bevat.

Hout werkt door weersinvloeden

Hout reageert op vocht, warmte en kou door uit te zetten en te krimpen. Dit is een natuurlijk proces waar we helaas geen invloed op kunnen uitoefenen met behulp van onderhoudsproducten. Hierdoor kunnen er (haar)scheurtjes ontstaan in teakhouten planken. Kleine scheurtjes zijn vrijwel onvermijdelijk en vallen niet onder onze garantie. Dit verandert echter als de scheurtjes de veilige gebruiksduur van je meubel in gevaar brengen. Het is ook goed om te weten dat kleine scheurtjes goed te herstellen zijn. Als je vragen hebt over scheurtjes in een teakhouten tuinmeubel, maak dan gebruik van ons service contactformulier.

Hout ontwikkelt een grijze patina

Bijna alle houtsoorten, inclusief teakhout, ontwikkelen na verloop van tijd een grijze kleur als gevolg van blootstelling aan de elementen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout. Sommige mensen vinden deze vergrijsde uitstraling mooi, terwijl anderen er minder van houden. We bieden verschillende onderhoudsproducten waarmee je de kleur van teakhout kunt beïnvloeden, zowel om de vergrijsde look te behouden als om de originele kleur gedeeltelijk te herstellen.

Lees meer over teakhout