Rieten tuinmeubelen

Rieten tuinmeubelen zorgen voor een heel natuurlijke uitstraling en hebben voldoende onderhoud nodig om dit zo te houden. De meubelen behoren tot het vlechtwerk, maar maken in tegenstelling tot de wicker meubelen gebruik van natuurlijke materialen, die iets meer onderhoud nodig hebben.

Onderhoud van rieten tuinmeubelen

Rieten tuinmeubelen zijn over het algemeen voorzien van een speciale wax, waarmee men ervoor zorgt dat vuil en water beter worden afgestoten. Dat neemt echter niet weg dat vuil zich gemakkelijk tussen de vlechtdraad kan vestigen. Het is van belang om de stoelen of tafel regelmatig schoon te maken, zodat het vuil zich niet goed kan hechten. Door de rieten tuinmeubelen vooraf netjes in te sprayen met een ‘protector’ kun je het vuil later gemakkelijk verwijderen met een ‘cleaner’. Uiteraard zorgt het regelmatig schoonhouden er daarnaast voor dat het uiteindelijke reinigen gemakkelijker zal verlopen.

Rieten tuinmeubelen soepel houden

Door je rieten tuinmeubelen soepel te houden zorg je ervoor dat je kunt genieten van een zo lang mogelijke levensduur. Houd de vlechtdraad soepel, zodat het vuil deze minder gemakkelijk aan kan tasten. Probeer je tuinset of tuinstoelen in ieder geval te beschermen tegen de kou van de winter of de regen die er geregeld kan vallen in Nederland. Maak gebruik van een afdak of een veranda, zodat de meubelen droog staan. De rieten tuinmeubelen kunnen niet goed tegen vocht, waardoor het water van de regen er gemakkelijk voor kan zorgen dat de levensduur van de materialen snel achteruit zal gaan.

Assortiment onderhoudsmiddelen