Verticaal tuinieren

empty category icon

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Verticaal tuinieren als trend 

We zien het steeds vaker, de kleine balkons die omgeven worden met wanden van groen en vrolijke fleurige schuttingen voorzien van planten of juist hangend vanaf het plafond. Tuinieren is niet meer exclusief voorbehouden aan de mensen met een grote tuin of veel ruimte, maar kan tegenwoordig ook gewoon op een klein terras, binnen of op het balkon. Verticaal tuinieren bied ruimtebesparende oplossingen om planten, kruiden of een moestuintje te plaatsen op plaatsen waar je normaliter niet snel een tuintje zou neerzetten. Deze trend, ook wel Urban Gardening genoemd is begonnen in de grote steden, zo zien we al jaren in Amsterdam in de Jordaan (afgeleid van het Franse Jardin) dat voor de  woningen op de stoep, naast de deur, de planten en boompjes worden geplant en zo voor een speciale sfeer zorgen. De trend van verticaal tuinieren heeft zich ontwikkeld en inmiddels zijn er diverse bloembakken speciaal voor deze vorm van tuinieren ontwikkeld nieuwe merken zoals bijvoorbeeld MiniGarden opgekomen die zich speciaal op deze trend richten. En wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe Knit Collection van Keter..

Verticaal tuinieren kan overal

Deze sfeervolle manier van tuinieren zien we ook op woonboten, balkons en zelfs binnen terugkomen, want een groene leefomgeving ademt gezelligheid uit. Verticaal tuinieren geeft al aan dat we niet vast zitten aan de grond, maar dat we al snel de lucht in gaan, dit kan zijn hangend, vanaf het plafond, tegen de muur aan, of gestapeld. Zeker in combinatie met een drainage systeem kun je zelf de voeding controleren, waardoor je ook kunt tuinieren op plaatsen waar geen regenwater valt, hierdoor dus ook zeer geschikt voor op een balkon of  zelfs binnen. De wanden met groen zijn niet alleen zeer decoratief en sfeervol, maar zorgen ook voor een demping van het geluid en zorgen voor een natuurlijke rustgevende omgeving. Deze verticale oplossingen voor groene wanden zien we dan ook veel terug in bijvoorbeeld professionele ruimten, waaronder horeca, instellingen en bedrijfsruimten


Urban Gardening is Verticaal tuinieren

De internationale benaming Urban Gardening laat ook zien dat de trend wereldwijd doorzet, zeker met de globalisering is er steeds minder ruimte en wordt gekeken naar een praktische oplossing om de ruimte zo goed mogelijk te benutten, zodat er plaats overblijft voor andere belangrijke zaken zoals een balkon tuinset of tuinset om op te zitten.