Hardhout

Materialen > Hardhout

Hardhouten tuinmeubelen zijn sterk, duurzaam en hebben een warme uitstraling. Hardhout is een verzamelnaam van tropische houtsoorten met een hoge hardheid en duurzaamheid. Deze eigenschappen maakt het dat ze zeer goed te gebruiken zijn voor het maken van tuinmeubelen.

 

hardhout-kwaliteit

 

Hardhout vs zachthout:

Hardhout zoals teak gaat veel langer mee, is sterker en ook duurder. Zachthout is bijvoorbeeld houtsoorten als: steigerhout, vuren-, dennen- of naaldhout. Deze hebben allemaal een veel kortere levensduur. Verkleuring, scheuren en invloeden van vocht zullen eerder een negatieve invloed hebben ten opzichte van hardhout.

 

Acaciahout:

Acaciahout komt natuurlijk van de acaciaboom en heeft vele kenmerken: Zo is het te herkennen aan de fijne nerf, wisselende kleuren in het hout en vlam tekeningen. Daarbij heeft het hout van nature een rode gloed en na verloop van tijd zal de kleur lichter worden. Mocht je de kleur willen behouden, vergt het wel extra onderhoud.

 

Eucalyptus hout:

Eucalyptus hout heeft ook bepaalde kenmerken waar je het aan herkent. Zo heeft het een grote nerf en wordt het erg snel donker grijs (verwering). Eucalyptus hout is erg geschikt voor buiten en wordt best vaak gebruikt voor het maken van tuinmeubelen. Het hout groeit ook sneller ten opzichte van teakhout en is daarom ook goedkoper.

 

Algemene tips:

Hieronder vind je wat algemene tips omtrent het onderhoud van houten meubelen:

  • 2x per jaar behandelen met een shield, protector of beits
  • 1x behandelen in de periode maart (voor het seizoen) en 1x behandelen in de periode september (na het seizoen).
  • Indien mogelijk droog opbergen
  • Houtrot direct verwijderen en/of behandelen
  • Tussentijd eventuele verbindingen extra aandraaien

 

Bestel eenvoudig in onze webshop:

Onze collectie hardhout tuinmeubelen bestel je eenvoudig en snel via onze webshop. Ook ben je altijd van harte welkom in onze showroom.