Materialen

Binnen de collectie van Tuinmeubelen.nl werken we met duurzame materialen. Veel hiervan zijn gekozen op basis van weerbestendigheid, maar ook op stevigheid, verwerkbaarheid, comfort of uitstraling. Van de belangrijkste materialen hebben wij de belangrijkste informatie voor je uitgeschreven. Zo weet je beter wat de eigenschappen zijn van het materiaal en kom je niet voor verrassingen te staan. Klik op 1 van de materialen hieronder, voor uitgebreide informatie over het materiaal waarin je interesse hebt.
Voor de tuinmeubelen wordt er veel gebruik gemaakt van bovenstaande materialen en vaak ook in een combinatie of samenstelling van meerdere materialen, zoals de verstelbare tuinstoel met een aluminium frame en textileen zitting en rugdeel, of de teakhouten deckchair met metalen of RVS verbindingsdelen. Altijd wordt een keuze gemaakt uit de diverse materialen om een zo goed mogelijk produkt te kunnen bieden voor het gewenste gebruik en voor de juiste prijs.

Prijs is natuurlijk van groot belang, zo zijn er veel prijsverschillen aan te wijzen op basis van de gebruikte materialen, RVS is bijvoorbeeld veel duurder als een metalen onderdeel, maar tegelijkertijd weer duurzamer, dus bij alles moet er een afweging worden gemaakt tussen prijs en kwaliteit zonder afbreuk te doen aan de minimale kwaliteitseisen die aan het tuinmeubel mogen worden gesteld. daarom geven we ook op alle tuinmeubelen een garantie van 2 jaar.

Naast de materialen voor de meubelen worden ook textiel veelgebruikt voor de tuinkussens en de parasols, hierbij maken we gebruik van Katoen, polyester en Dralon (acryl) maar ook maken we gebruik van bijzondere of weerbestendige stoffen als sunbrella, sunproof, sky outdoor leather, olefin en waterdichte stoffen. Hierbij kennen we ook het gebruik van waterdoorlatende zeer open schuimvullingen onder de merknaam Quick dry foam. Veel tuinmeubelen worden voorzien van kussens en stoffen die net als de meubelen aangepast worden aan de gebruiker en de wensen die gesteld worden aan het tuinmeubel.