Onderhoud

Het onderhoud van tuinmeubelen is erg belangrijk en draagt sterk bij aan een langere levensduur. Zo heb je nog langer plezier van je mooie tuinmeubelen. Tuinmeubelen zijn gemaakt voor buitengebruik, maar moeten wel onderhouden worden. Elk materiaal bepaald de mate en hoe het onderhouden moet worden. Dit lees en vind je allemaal op deze pagina.
Schoon en droog houden is de basis
Wanneer je er voor zorgt dat je tuinmeubelen schoon en droog blijven, dan heb je al veel minder onderhoud. Ga er regelmatig even met een doekje en een sopje overheen, zodat vuil zich niet kan hechten. We raden aan om de onderhoudsmiddelen te gebruiken die speciaal geschikt zijn voor het materiaal wat je gaat behandelen. Veel reguliere schoonmaakmiddelen bevatten vaak bleekmiddel of andere stoffen die schadelijk zijn voor de kunststof onderdelen of poedercoating van de tuinmeubelen. Tuinmeubelen bestaan ook vaak uit combinaties met textileen, kunststof, RVS of polywood die eveneens gevoelig zijn voor agressieve schoonmaakmiddelen. Let ook op dat je geen (te) harde borstel gebruikt, aangezien je het materiaal anders zou kunnen beschadigen en vuil zich alleen maar gemakkelijker kan gaan hechten.

UV-licht brengt de meeste schade aan
Het klikt raar, maar het UV-licht van de zon brengt de meeste schade aan. Heb je de ruimte, berg je tuinmeubelen in het laagseizoen op in de schuur, berging, carport of op zolder. Zorg dat ze daar droog opgeborgen worden tot de zon weer straalt. Heb je deze mogelijkheid niet, een beschermhoes kun je het hele seizoen gebruiken, vooral ook in de zomer. 

Adviseren jullie een tuinmeubelen beschermhoes?
Ja mist je hem juist gebruikt. Je wilt je tuinmeubelen niet verstikken of vocht onder je beschermhoes opsluiten. Het juist gebruiken van een beschermhoes is essentieel voor het goed beschermen van je tuinmeubelen. Laat je hier over informeren of lees daar meer over op tuinmeubelen.nl