RVS

Materialen > RVS

RVS tuinmeubelen hebben een erg luxe uitstraling. Het materiaal RVS wordt ook wel roestvast staal of inox (Engelse benaming) genoemd . In de volksmond wordt dit ook wel roestvrijstaal genoemd. Eigenlijk klopt de benaming roestvrijstaal niet helemaal.

 

Wat is RVS eigenlijk?

RVS soorten worden uitgedrukt met cijfers zoals 304 (gewoon) en 316 (zeewaterbestendig). De RVS materialen die in de tuinmeubelen gebruikt worden en die wij als tuinmeubelen.nl ook gebruiken is type 304. Deze type is onbehandeld en qua prijs kwalteitsverhouding het meest interessant, maar is niet 100% onderhoudsvrij.

Door zeeluchtinvloeden (zout), chloor (zwembad, drinkwater) of uitstoot van metalen (industrie / uitlgaatgassen / kunstmest) kunnen er (metalen) deeltjes op het oppervlakte van het RVS gaan hechten. Dit kan er weer voor zorgen voor vliegroest of oppervlakteputjes. Roestvrij is RVS dan ook niet, maar het tuinmeubel zal NIET doorroesten. Na een goede poetsbeurt haal je de vliegroest zo weer van af en ziet jouw tuinset van RVS er stralend uit.

 

Natuurlijk heeft RVS aantal unieke eigenschappen:

  • RVS heeft een luxe uitstraling
  • RVS is onderhoudsarm
  • RVS is sterk
  • RVS is zwaar

 

Bestel eenvoudig in onze webshop:

Onze collectie RVS tuinmeubelen bestel je eenvoudig en snel via onze webshop. Ook ben je altijd van harte welkom in onze showroom.