Wicker

Materialen > Wicker

Wicker oftewel kunststof vlechtdraad, heeft een warme natuurlijke uitstraling. Alle wicker tuinmeubelen worden met de hand gevlochten en is dus ook uniek. Het materiaal wicker is enorm populair in de tuinmeubelen en staat bekend om de volgende eigenschappen:

 

Welke soorten wicker zijn er?

Heel kort samengevat heb je 3 soorten type wicker: plat, halfrond en rond. Dit natuurlijk in ontelbaar veel kleuren, patronen en varianten. Daarbij heb je ook nog grote kwaliteitsverschillen. Hoe ronder de draad, des te meer kunststof erin is verwerkt en vaak ook hoe duurder de set is. Dit betaald zich wel echt uit op lange termijn.

 

Waar is wicker van gemaakt?

Wicker is een kunststof draad welke vaak bestaat uit een HDPE of PVC kunststof samenstelling. Dit wicker is vaak voorzien van een UV beschermende filter. Dit vertraagd de afbraak door schadelijke UV straling. Het verschil tussen duurdere en goedkopere vlechtdraden zit hem in de kwaliteit van het kunststof. Hoe duurder het draad, hoe beter de UV bestendigheid en hoe “puurder” de HDPE kunststof.

 

Waar komt wicker vandaan?

Dit is afgeleid van het aloude “rotan”. Het rotan is gevlochten van natuurlijke takken en lianen. De levensduur van rotan is vele malen korter, omdat het een natuurlijk materiaal is. Vooral in een vochtig klimaat (als Nederland) blijft dit niet lang mooi. Wicker is de moderne variant en dus gemaakt van kunststof. Dit maakt het meteen onderhoudsvrij en geschikt voor alle klimaten.

 

Kan wicker in de winter buiten blijven staan?

Ja dit is mogelijk, mits je een beschermhoes gebruikt. Hiermee geef jij je set nog meer bescherming en scheelt het schoonmaken. Door de meubelen af te dekken met een beschermhoes verleng je dus ook de levensduur.

 

Bestel eenvoudig in onze webshop:

Onze collectie wicker tuinmeubelen bestel je eenvoudig en snel via onze webshop. Ook ben je altijd van harte welkom in onze showroom.