Schaduwdoeken

 

Geniet van de schaduw op een hete zomerdag met onze schaduwdoeken!

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Niemand kan in jouw schaduw staan met onze schaduwdoeken

Je bent dol op de zon. Daarom zit je ook zo graag in je tuin of op je balkon. Maar je weet ook dat te lang in de volle zon zitten geen goed idee is. Dat kan namelijk schadelijk zijn voor je huid. Gelukkig is er een simpele oplossing. Met een paar schaduwdoeken creëer je in je tuin heel makkelijk een paar zonvrije zones. Ook regenvrij trouwens. Want veel schaduwdoeken zijn ook waterdicht. Laat dat zomerse buitje maar komen.

Schaduwdoeken in je tuin

Een schaduwdoek is niet alleen een prettige bescherming tegen de zon, het zorgt ook voor sfeer. Kijk maar eens hoe gezellig je terras wordt met een schaduwdoek. Je creëert er een loungegevoel mee. Zeker met een grote schaduwdoek in de vorm van een rechthoek. Kruip lekker dicht bij elkaar op de loungeset onder je schaduwdoek. Wel de warmte, niet de verbrande huid.

Grote schaduwdoeken voor je terras

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun hele terras te overkappen. Een grote schaduwdoek is niet alleen ideaal om uit de zon te blijven, maar creëert ook privacy. Zeker als je buren hebt die van bovenaf in jouw tuin kunnen kijken. Door een doek op te hangen bederf je het gluurplezier van de buren. Wel nog oppassen met roddelen natuurlijk. Een schaduwdoek houdt wel de zon tegen maar geen geluid.

Schaduwdoek bevestigen

Veel mensen willen wel graag een schaduwdoek maar zijn bang voor het camping-effect: een hoop gestuntel bij het opzetten terwijl iedereen geamuseerd toekijkt. Nergens voor nodig. Een schaduwdoek ophangen is hartstikke makkelijk. Ook een schaduwdoek met stokken is een stuk simpeler dan het eruit ziet. Een kwestie van twee stokken in elkaar schuiven en de schaduwdoek met een scheerlijn vastzetten. Deze schaduwdoek wordt vaak ook wel tarp genoemd. Dit is een ideale constructie om mee te nemen. Naar de camping bijvoorbeeld, of naar het park of het strand. Zo kunnen de kinderen ook op het heetst van de dag lekker in de schaduw buiten spelen.

Aluminium behuizing voor schaduwdoeken

Het is de trend van het moment. Steeds meer tuinen worden opgesierd met een schaduwdoek die is bevestigd aan een aluminium behuizing. Dit noemen we een stand-alone pergola. Het doek kan zowel aan de bovenkant als aan de zijkant naar beneden worden getrokken. Zo wordt de zon altijd buiten gehouden. Vaak wordt er gekozen voor een lichte kleur zodat er een gezellig effect ontstaat. Een schaduwdoek is zo niet alleen een functioneel iets maar ook een sfeervolle terrasoverkapping. Ze zijn er in verschillende maten. Of je nou op zoek bent naar een schaduwdoek van 3x3, een van 5x 3 of een die je hele terras beslaat: er is altijd wel een doek te vinden die past bij jouw tuin.

Eenvoudig op te hangen schaduwdoeken!

Natuurlijk worden de schaduwdoeken ook geleverd met bevestigingsmateriaal en een duidelijke handleiding. Voor de meeste schaduwdoeken geldt: als u een parasol kunt uitklappen kunt u ook een schaduwdoek monteren. Sommige doeken hebben iets meer werk nodig maar het is geen klusje dat veel tijd kost. Meestal gaat het alleen om het monteren van karabijnhaken, een spanner, een bout en een keilhuls. Hangt je schaduwdoek eenmaal dan is het heel makkelijk om het doek weer in te rollen. Dat gaat via een slim katrolsysteem. Is uw doek niet waterdicht? Dan rolt u de doek heel snel weer op bij een zomers buitje.

Waterdichte schaduwdoeken

Laat jij je niet wegjagen door een paar druppels? Kies dan voor een waterdichte schaduwdoek voor semipermanent gebruik. De meeste van deze doeken kunnen prima buiten blijven hangen van het voorjaar tot het najaar. Het is beter voor je doek om die in de winter wel binnen te stallen. De meeste schaduwdoeken zijn heel makkelijk op te vouwen tot een pakket dat niet in de weg ligt. Maak dan je schaduwdoek wel even eerst schoon. Met een zachte borstel, wat lauwwarm water en een sopje maakt u uw schaduwdoek klaar voor de winter. Even laten drogen en dan maar wachten tot de zon weer begin te schijnen.

Onderhoud schaduwdoek

Een schaduwdoek is er in verschillende soorten, maten en keluren. Kies voor een vierkant schaduwdoek, een driehoekige of een waterdichte. Welke vorm je ook kiest, het is van belang om je schaduwdoek goed te onderhouden.

Onderhoud Coolfit schaduwdoek

Het coolfit schaduwdoek is gemakkelijk te reinigen met water en een spons, doekje of een borstel. Laat het water even op het doek inwerken en maak het dan schoon. Je kunt het doek bijvoorbeeld ook met een tuinslang schoonspuiten. Vogelpoep of ander vuil is zo snel verwijderd. Als je het vuil met alleen water niet kunt verwijderen, kun je daarbij een sopje gebruiken. 

Onderhoud Dreamsail waterdicht schaduwdoek

Het dreamsail waterdicht schaduwdoek is voorzien van een vuil- en schimmelwerende PU- coating. Daarom mag je het schaduwdoek niet met een borstel of chemicaliën schoonmaken. Dit komt doordat anders de coating er vanaf gaat. Gebruik daarom alleen water met een spons of een doekje. Laat het water even op het doek inwerken en verwijder voorzichtig het vuil. 

Onderhoud Harmonicadoek

Het harmonica schaduwdoek is gemaakt van hoogwaardig HTPE geknoopt weefsel. Daardoor is dit Harmonica schaduwdoek eenvoudig te reinigen en is het schaduwdoek vuilafstotend. Je kunt het schaduwdoek dus rustig van maart tot aan oktober laten hangen. Voor extra bescherming van het doek kun je een hoes gebruiken die speciaal voor de harmonica schaduwdoek is gemaakt. Het doek wordt ‘omwikkeld’ door deze hoes ter bescherming tegen weer en wind. Hiermee wordt de levensduur van het doek aanzienlijk verlengd. Deze hoes is ook te koop op onze website. 

Onderhoud Rolgordijn buiten

Het rolgordijn is gemaakt van een bijzonder sterke kunststof. Mede vanwege deze hoogwaardige kwaliteit is het rolgordijn geschikt voor permanenten buitenplaatsing. Daarnaast is het rolgordijn van Nesling schimmelwerend en eenvoudig schoon te maken. Een perfecte manier om af te rekenen met laaghangende zon.