Steigerhouten tuinmeubelen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tuinmeubelen van steigerhout

Steigerhouten tuinmeubelen zijn ontzettend populair. Dat is ook niet zo vreemd, vooral niet wanneer je ontdekt dat je er tal van verschillende kanten mee op kunt. Je hebt de keuze uit zeer veel mogelijkheden en producten zoals complete loungesets, banken en tafels. Oorspronkelijk is het steigerhout afkomstig van de grenen planken die gebruikt worden bij de steigers uit de bouw, de planken worden ingelopen met cement en hierdoor krijgt het de bekende versleten ingewassen houtlook. Inmiddels worden de echte steigerhouten planken bijna niet meer gebruikt, want de kwaliteit is niet constant en er is sprake van kleurverschil en splinters of beschadigde delen die je niet graag terugziet in je mooie tuinset. Vandaar dat we nu bij tuinmeubelen.nl uitsluitend gebruik maken van verantwoord hout uit duurzaam bosbeheer, dat in Nederland op milieuvriendelijke wijze en in een high tech productieproces wordt gedroogd, gekleurd en rondom geborsteld. Hierdoor heeft het dezelfde uitstraling als de oude steigerhouten planken, maar dan zonder splinters, goed gedroogd tot < 18% vochtgehalte en leverbaar in iedere gewenste kleur..

Stijl van het Steigerhout

De planken die gebruikt worden voor de steigerhouten meubelen zijn tot in perfectie uitontwikkeld. Wist je dat je het steigerhout een heel landelijke stijl mee kunt geven, maar dat je aan de andere kant ook kunt zorgen voor een meer strak geheel? Verder kun je bijvoorbeeld gaan voor een meer industriële of stoere look van je steigerhouten stoel of tafel, bijvoorbeeld in combinatie met stalen buis frames of uitgevoerd met 2 verschillende kleuren planken. De verschillende stijlen en nieuwe mogelijkheden zorgen ervoor dat de steigerhouten tuinmeubelen het goed doen in een groot aantal verschillende tuinen. Bekijk in hoeverre het steigerhout past bij jouw inrichting, en ontwerp het interieur van je tuin in deze no nonsense look. 

Goed geschikt voor buiten

Het steigerhout laat zich op een gemakkelijke manier reinigen, aangezien je gewoon gebruik kunt maken van een vochtige doek. Het hout is vaak grenenhout dat zachter is als hardhout en hierdoor met de jaren zal slijten en verweren. De dubbele coating die is aangebracht op de planken zorgt er echter voor dat je er de eerste jaren nauwelijks omkijken naar hebt en je kunt als je wilt het hout behandelen met een bijts indien je dit nodig acht. Net als de oorspronkelijke steigerhouten meubelen is het dan ook een product dat gebruikt mag worden en waarbij je mag zien dat het ouder wordt, dit hoort bij dit type meubel. Je kunt de steigerhouten set dan ook prima gebruiken voor buiten zolang je er voor zorgt dat het hout met regelmaat weer droog is. Langdurig in het natte gras of onder de natte bladeren is niet goed voor deze meubelen, maar bij normaal onderhoud en op een droge plaats wegzetten in de winter kun je jarenlang van je set genieten.