Plinthit

Plinthit

Plinthit parasolvoet

De Plinthit parasolvoet is een innovatieve parasol voet in de tuinmeubelen branche. Tuinmeubelen.nl introduceert als eerste en officiele dealer van Plinthit de innovatie Plinthit parasolvoet. Niet meer zwaar tillen aan een voet van 30kg, 40kg of 50kg, maar een gemakkelijke en ‘lichte’ oplossing. De parasolvoet van Plinthit heeft design en is zeer functioneel.


De makers van het concept Plinthit hebben parasolvoeten een nieuw leven in geblazen. De parasolvoet van 40 kg, 50 kg of 60 kg is hiermee verleden tijd. Een praktische parasol voet die je snel kunt verplaatsen en slechts een paar kilo weegt. Hiermee zeer goed geschikt voor mensen met rugklachten of hogere leeftijd.


Gold Award PLINTHIT

De parasolvoet is ontworpen door Deense tuinmeubel makers en hebben het product via Tuinmeubelen.nl op de Nederlandse tuinmeubelmarkt geintroduceerd. Op de Gardiente beurs van 2017 in Duitsland heeft Plinthit een Gold Award ontvangen voor meest innovatieve product. ‘De Gold Award ging naar de parasolvoet van Plinthit, die met zijn gepatenteerde vergrendeling en zandzakken van hoge kwaliteit stabiliteit en flexibiliteit biedt. De parasolvoet Plinhit is een probleemoplossend artikel met een zeer hoog innovatief gehalte.


De parasolvoet

Hoe werkt het concept van Plinthit parasolvoeten? Plinthit is een alternatief voor de (lood)zware parasolvoeten. Een vervanging voor het blok van gewicht dat meer rugpijn dan plezier oplevert. De voet kenmerkt zich met de onderstaande voordelen:

  • Makkelijk te gebruiken;

  • Simpel te verplaatsen;

  • Weersbestendig;

  • Licht van gewicht.


Je kunt de parasolvoet snel in elkaar zetten en zonder de zandzakken makkelijk verplaatsen. De zandzakken plaats je vervolgens op de parasolvoet. Aan de zandzakken zit een handvat, waarmee je het simpel kunt tillen.
De Plinthit parasolvoet 30kg is geschikt voor stokparasols tot 300 cm vierkant of rond.
De Plinthit parasolvoet 50kg is geschikt voor parasols tot 350 cm vierkant of rond.


De parasolvoet bestaat uit 6 onderdelen, welke alle zijn gemaakt van composiet. Een kunststof materiaal dat zeer onderhoudsarm is. 4x een L-vorm die je in een voetje klikt. Met een ring bevestig je de voet en hou je de parasol stabiel. Bij de parasolvoet worden 2 zandzakken meegeleverd en 2 plastic zakken. Hierbij is de keuze in kleur tussen taupe, vanille en antraciet en een gewicht van 30 of 50kg. Het zand in de zandzakken dien je zelf te verzorgen. De parasolvoet is voor veel parasols geschikt met een stok in het midden. Het heeft ruimte voor een diameter van 28-58 mm.


Hieronder wordt de Plinthit parasolvoet toegelicht per stap:

  1. Vul zandzakken met zand. Vouwde plastic zak met zand om het te isoleren.

  2. Steek de L vormen in de parasolvoet.

  3. Plaats de ring zonder het naar beneden te duwen en steek vervolgens de parasol in het gat.

  4. Duw de L vormen zo dicht mogelijk tegen de parasol aan

  5. Duw de ring naar beneden en zorg hiermee voor stabiliteit van de parasolstok.

  6. Plaats de zandzakken bovenop de L-vormen, waardoor de parasolvoet stabiel genoeg is om de parasol recht te houden.

Op de productpagina van de parasolvoet vind je beeldmateriaal, waardoor je een goed beeld kunt krijgen van deze innovatie parasolvoet. Een totaal ander concept met dezelfde functies.


De parasolvoet heeft, als hij volledig staat, de volgende afmetingen:
- Voet inclusief L vormen → 60x60xH53 cm
- De lengte van een L vorm is 42,5 cm
- De zandzakken zijn 73x26 cm en 85x31 cm


Plinthit zandzakken

De collectie van parasolvoeten van Plinthit wordt uitgebreid met zandzakken van 15 of 25 kg in 3 verschillende kleuren. Namelijk: taupe, antraciet en vanille. Met deze zandzakken kun je voor meer stabiliteit zorgen bij winderige omstandigheden of een tuin dicht bij zee.

Een zandzak wordt tevens gebruikt voor extra stevigheid bij wasrekken of andere tuinmeubelen en is hiermee multifunctioneel.
Zand in de zandzakken dien je zelf te verzorgen. De Plinthit parasolvoet wordt geleverd per post en duurt ongeveer 1 tot 3 werkdagen, mits in voorraad.