Vintage

empty category icon

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vintage collectie

Een trend die al enige jaren blijft is de trend van vintage producten, vintage betekend in feite 2e hands, maar wordt inmiddels veel gebruikt voor een categorie producten die een oorsprong hebben in het verleden. gebruikte producten of producten gemaakt van gebruikte materialen, en producten uit de jaren 20 tot en met de jaren 80, dit kunnen oude producten zijn, maar ook nieuwe producten die designs  uit die tijd als basis gebruiken voor de vormgeving en kleurstelling van die tijd. Zaken die ouder zijn als 100 jaar worden dan ook vaak aangeduid als antiek of in termen als barok, of andere stijlperiodes.

Vintage of Retro

Eigenlijk maken we van het begrip vintage een verzameling van diverse trends en categorieën, zoals retro, waarbij we teruggrijpen naar designs uit het verleden en revival, het opnieuw leven inblazen van een modeverschijnsel of oude trend. Zo zijn veel retro tuinstoelen niet echt oud, maar is het model geïnspireerd op de designs uit de jaren 60 of 70, vaak in een moderne uitvoering gebracht door bijvoorbeeld te werken met nieuwe materialen, zoals hoogwaardige kunststoffen, de Knit collection van Keter is hiervan een goed voorbeeld, maar ook bijvoorbeeld een gestylede radio met de uitstraling van de 60's, maar met de nieuwste technieken er in. Om het niet te ingewikkeld te maken hebben we het onder 1 noemer gegooid en spreken we bij vintage over alle producten die nostalgisch verbonden zijn met het verleden.


Vintage tuinmeubelen

Zoals ook in de woonkamer we kiezen voor de nostalgie en beleving van de jaren 20 of 60 of 80's, zo zien we steeds meer dat ook de tuin een plaats is waar deze beleving meer en meer een belangrijke plek krijgt. zag je vroeger nog de witte verstelbare tuinstoelen, die functioneel een tijdelijke oplossing moesten geven voor een paar dagen buiten zitten, inmiddels is de tuin een belangrijke plaats geworden die ook in de winter gebruikt wordt, met overkappingen, terrasverwarming en een huislijke uitstraling, niet voor niets wordt er vaak gezegd dat de woonkamer steeds meer naar buiten gaat. Met deze hang naar gezelligheid is het dan ook geen wonder dat de nostalgie ook mee komt en we de sfeer van vroeger ook graag in onze tuin terugzien.